top of page

FAQS

Dit is de LaCrea Aerial FAQs. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

INHOUD:

 • Wat is LaCrea Aerial?

 • Van wie is LaCrea Aerial?

 • Partners van LaCrea Aerial

 • Hoe kan ik contact opnemen met LaCrea Aerial?

 • Vliegen in CTR (No Fly) zone's.

 • Licenties en bevoegdheden omtrent drones ?

 • Hulp organisaties.

 • Is LaCrea Aerial verzekerd bij letsel en ongevallen?

WAT IS LaCrea Aerial?

LaCrea Aerial staat voor het maken van video beelden vanuit de lucht. Op basis van freelance werkzaamheden en als
Non-profit organisatie reist de piloot met zijn drones door heel Nederland om aan klantwensen te voldoen.
Inmiddels hebben we een ruime ervaring in meerdere sectoren.
Voor zowel de professionele of amateuristische doeleinden stellen we onze kennis beschikbaar.
 Zo ondersteunen we de ene keer een filmclub en bieden we bij een volgende klus professionele ondersteuning bij de hulpdiensten om opzoek te gaan naar vermiste personen.
Tevens is LaCrea Aerial een onderdeel van LaCrea Film Producties.
LaCrea en LaCrea Aerial zijn in 2019 gefuseerd en hebben de kennis bij elkaar gestoken waardoor dit unieke filmconcept is ontstaan.
Want naast het leveren van onze normale drone diensten beschikken we nu ook over een compleet Film Crew en ontwikkelen we gezamenlijk Documentaire en Shortfilms.

DOOR WIE IS LACREA AERIAL OPGERICHT?

LaCrea Aerial is in 2020 opgericht door Timothy Schroeter, toen der tijd nog onder de handelsnaam TS Drone.
In 2017 is Timothy voor het eerst in contact gekomen met drones, en vanaf dat eerste moment is er een enorme passie voor het vliegen en de techniek ontstaan. Op 1 januari 2024 is LaCrea Arial gefuseerd met het filmhuis LaCrea Film Producties. De handelsnaam TS Drone werd toen LaCrea Aerial.  

PARTNERS VAN LACREA AERIAL.

De partners van LaCrea Aerial zijn,

 • LaCrea Film Productions :  LaCrea Film Productions is een film organisatie welke gespecialiseerd is in het maken van (short)films, documentaire muziekclips en alle andere film gerelateerde werkzaamheden. 
  Lacrea Filmproducties verzorg, beeldbewerking, editing en geluid. Meer weten? Kijk dan op www.lacrea.nl

 • LaCrea Partners :  In tegenstelling tot LaCrea Film Productions richt LaCrea Partners zich op de zakelijke markt. zei zijn gespecialiseerd in het maken van bijvoorbeeld bedrijfsvideo, event registratie, commercials en al het andere commerciële video gerelateerde werkzaamheden. Meer weten? Kijk dan op www.lacrea.nl

 • SOS DroneTeam NL :  SOS DroneTeam NL is een vrijwilligers organisatie die zich inzet tijdens vermissingen van mens en dier. Deze organisatie ondersteund d.m.v. drones vanuit de lucht tijdens zoekacties. Tevens is SOS DroneTeam NL op 12 juli 2022 opgericht door Timothy Schroeter zelf. echter op 17-nov-2023 heeft hij deze organisatie overgedragen aan het huidige beheer, Meer weten? Kijk dan op www.sosdroneteam.nl
   

 • NL-SAR : NL-SAR is een lokale zoekteam die doormiddel van speurhonden op zoek gaat naar vermiste of wegelopen personen. Timothy Schroeter is al enkele jaren lid van deze groep en is verantwoordelijk wanneer er ook besloten wordt om met een drone te gaan zoeken. Meer weten? Kijk dan op www.nl-sar.nl

HOE KAN IK CONTACT OPNEMEN MET LaCrea Aerial OF LACREA?

U kunt op onze website van LaCrea Aerial ( www.lacrea-aerial.nl ) via de contact pagina een e-mail sturen. Tevens is LaCrea Aerial ook via Telefonisch of via Whatsapp te bereiken via 06-11591784.
Wij staan erop om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden.
Of wilt u liever direct contact met LaCrea opnemen? Stuur dan een mail naar lacrea.contact@gmail.com of ga naar de website www.lacrea-aerial.nl/contact

VLIEGEN IN CTR (NO FLY) ZONE'S

Als dronepiloot krijgen we met regelmaat te maken met vlieg beperkingen die op de vlieg locatie van toepassing zijn, dit is natuurlijk nooit fijn, maar we zijn ons er natuurlijk van bewust dat deze regels er niet voor niks zijn.
LaCrea Aerial hanteert dan ook ten alle tijden de regels die op de locatie die van toepassing zijn, hier worden geen uitzonderingen in gemaakt.
Bijvoorbeeld wanneer een locatie zich binnen een CTR zone (No Fly) bevind dan kunnen we de opdracht niet accepteren mits het gaat om een binnenvlieg locatie zoals loods of zaal.

 

LICENTIES EN BEVOEGDHEDEN OMTRENT DRONES.

De piloot van LaCrea Aerial (Timothy Schroeter) is aantoonbaar op de hoogte van alle regels en wetgeving omtrent het vliegen met drones. De piloot voldoet aan de wettelijke verplichting om met een drone te mogen vliegen.
Hiervoor heeft de piloot via Dutch Drone Academy de minimale verplichte cursus A1 - A3 met succes afgerond. Daarnaast is de piloot in het bezit van een aanvullende licentie A2. 
Ook voldoet Timothy aan zijn registratieplicht als dronepiloot zijnde bij het RDW.
 
Note!
Wanneer we het vermoeden hebben of wanneer we constateren dat
LaCrea Aerial en/of de opgenomen beelden gebruik worden voor of tijdens illegale praktijken informeren we direct de politie.
 

HULP ORGANISATIES

LaCrea Aerial is ook lid van enkele vrijwilligers organisatie waarvoor we regelmatig uitrukken.
NL SAR is een efficiënt inzetmiddel die op professionele en gestructureerde wijze gebieden kan doorzoeken, dit samen met andere hulpverlenende instanties zoals politie/kustwacht, KNRM en brandweer. Samen met onze partner 112-water kunnen we op efficiente manier de wateren doorzoeken met meerdere sonarboten. 
Onze ondersteuning bestaat uit getrainde en gedisciplineerde manschappen die door politie en/of familie kunnen worden ingezet bij gecoördineerde zoekacties naar vermisten op het water en/of land. Door onze transparantie, expertise, kennis en gedrevenheid hebben wij een grote meerwaarde bij het zoeken naar vermisten.
 
Speurhonden team Nederland
Jaarlijks raken er 13.000 huisdieren vermist in Nederland. Honden zijn hier helaas een groot deel van. Speurhondenteam Zuid-Holland die tevens door heel Nederland actief is zet zich in om deze honden weer te herenigen met hun baasjes. In deze vrijwilligers organisatie bundelen getrainde speurhonden en drones hun krachten.​

 

SOS DroneTeam NL
LaCrea Aerial is aangesloten bij de vrijwillige hulp organisatie SOS DroneTeam NL.

Deze organisatie komt in actie wanneer er gezocht wordt naar een vermiste persoon en/of dier. 

SOS DroneTeam NL ondersteund het zoeken vanuit de lucht doormiddel van de inzet van drones. 

Meer weten? Kijk dan op www.sosdroneteam.nl

Is LaCrea Aerial verzekerd bij letsel en ongevallen?

Ja. Naast onze standaard WA verzekering tot 1.300.000,- € zijn we zelf ook all-risk verzekerd tijdens het hobby en commercieel vliegen met drones tot maximaal 40 kilo wereldwijd. Onze verzekering(en) voldoet aan de 785/2004 eis.
Ook externe piloten die namens LaCrea Aerial vliegen zijn meeverzekerd. 
Mocht je meer informatie willen hebben over de verzekeringspolis en/of de voorwaarden? vraag hier dan gerust naar.


Laatste pagina update: 04-04-2024


Copyright © LaCrea Aerial 2020 - 2023. All rights reserved.

bottom of page